Antena Căutare

Topul celor mai puternici zece exportatori

Cele mai puternice motoare ale cresterii economice din Romania s-au mentinut pe pozitii si in 2012, topul celor mai mari zece companii exportatoare fiind similar cu cel de anul trecut. Exista insa unele noutati, date de disparitia din clasament a unui mare jucator, Nokia. Vezi cum mai arata topul celor mai mari exportatori.

1. Automobile Dacia

Producatorul auto isi pastreaza titlul castigat mai multi ani la rand. Campioana exporturilor romanesti, compania de la Mioveni a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de peste 13 miliarde de lei si un profit net de 275 de milioane de lei, cu peste 13.600 de angajati. Afacerile de anul trecut sunt superioare celor din 2010 , cand compania detinuta de francezii de la Renault a raportat un nivel de 11 miliarde de lei. Profitul si numarul de angajati au scazut insa fata de 2010 , cand Automobile Dacia obtinuse un castig de 300 de milioane de lei cu 13.800 de salariati.

2. Rompetrol Rafinare

Compania detinuta de kazahii de la KazMunaiGaz a avansat o pozitie in topul exportatorilor, ocupand locul doi, detinut anterior de finlandezii de la Nokia. Compania cu sediul in Navodari a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de lei cu peste 1.100 de angajati. Aceasta s-a mentinut insa pe pierdere, cu un rezultat negativ de 736 milioane de lei. Afacerile au crescut insa semnificativ fata de 2010 , cand s-au ridicat la nivelul de 7 miliarde de lei.

3. Renault Industrie Roumanie

Si compania de distributie de piese si accesorii auto a francezilor de la Renault a urcat o pozitie in topul exportatorilor, intrand pe podium. Renault Industrie Roumanie a obtinut in 2011 o cifra de afaceri de 3,9 miliarde de lei si un profit de doar 1 milion de lei. In 2010, afacerile companiei se ridicau la 2,4 miliarde de lei iar profitul insuma 773.000 de lei.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

Sapte decizii pentru a opri secatuirea resurselor energetice ale Romaniei... OMV Petrom a ieftinit carburantii. Vezi noile preturi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x