Antena Căutare

Topul miliardarilor romani. Dinu Patriciu a saracit cu aproape 1,5 miliarde de euro!

A pierdut intr-un an cat altii in zece. Dupa ce a fost titrat ani la rand cel mai bogat om din Romania, Dinu Patriciu a saracit cu aproape un miliard si jumatate de euro. Falimentele din comert si media si-au pus amprenta pe averea omului de afaceri care mai numara in prezent cel mult 900 de milioane de euro. In schimb, clasamentul celor mai bogati romani s-a imbogatit si cu cateva nume cunoscute din fotbal. Iata cine sunt miliardarii Romaniei!

Odata cu investitiile in petrol, multele zerouri s-au regasit si in conturile omului de afaceri. Desemnat de trei ori consecutiv "cel mai bogat roman", averea lui Dinu Patriciu era anul trecut estimata la 2,2 miliarde de euro. Esecul din comert si trustul sau media, culminat cu falimentul lanturilor de magazine pe care pariase omul de afaceri i-au decimat averea. Abia daca mai insumeaza 900 de milioane de euro. Iar vremurile pline de succes sunt acum de domeniul amintirilor.

Chiar si asa, Patriciu ramane in topul celor mai bogati oameni de afaceri din Romania. Pozitiile fruntase sunt disputate de omul de afaceri Ioan Niculae si Frank Timis, romanul care s-a imbogatit din proiecte miniere in Africa. Averea pare, insa, greu de estimat. Topul "500 miliardari in 2012" titreaza 950 de milioane de euro pentru Timis, in vreme ce "Top 300 cei mai bogati romani" inainteaza suma de 1,7 miliarde de euro. Si averea lui Ion Tiriac se dovedeste greu de apreciat: 700 sau 900 de milione de euro.

Zacamintele din Africa l-au imbogatit si pe Ovidiu Tender. Si in cazul sau, diferentele privind averea sunt considerabile. Top 500 titreaza 230 de milioane de euro in timp ce, in Top 300, Tender apare cu 680 de milioane de euro.

Surprizele topurilor vin din lumea sportului. Si nu e vorba despre impresari sau patroni de cluburi, ci de judecatori de fotbal. Razvan Rat si Mirel Radoi au prins un loc in Top 500 miliardari, cu averi de 8-9 milioane de euro

Leul s-a apreciat in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR... Agricultorii se reprofileaza! Au renuntat la legume pentru a cultiva flori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x