Antena Căutare

Toti agricultorii vor plati impozit la norma de venit, indiferent daca pamantul este lucrat sau nu

Forma de taxare se va aplica nu doar celor care au terenuri cultivate dar si crescatorilor de animale. Impozitul se va aplica indiferent daca pamantul este lucrat sau nu ori daca animalele nu-i aduc niciun venit taranului. Guvernul vrea sa aplice masura chiar de luna viitoare.

Nu era de ajuns ca seceta l-a lasat cu hambarele aproape goale pe Mircea Popa, din comuna buzoiana Smeeni. Guvernul vrea acum sa-l taxeze la hectar, in functie de norma de venit stabilita de autoritati. Pentru ca are trei hectare cultivate cu porumb si grau, un calcul simplu arata ca, in cazul sau, noul impozit il va obliga sa plateasca 220 de lei.

De exemplu, pentru un agricultor care are 10 hectare de teren cultivate cu cereale, Guvernul vrea o norma de venit de aproximativ 450 de lei la hectar. Pentru care se aplica 16% impozit. In final, este dator la stat cu aproape 720 de lei. Indiferent daca a lasat terenul parloaga sau a avut o recolta exceptionala. Aceleasi reguli se vor aplica si pentru crescatorii de animale, dar cu norme de venit diferite, in functie de specie.

Un agricultor care detine cinci vaci pe care le creste pentru consumul propriu va plati si el. Guvernul a stabilit in cazul lui o norma de venit de aproximativ 700 de lei pentru fiecare cap de animal. In total, impozitul pe care va trebui sa-l plateasca este de 600 de lei. Cele mai mari norme de venit sunt pentru cultivatorii de legume si flori.

Exceptie fac agricultorii mici care au pana in 2 hecatare cultivate si crescatorii au doar cateva animale in curte. Guvernul vrea sa stranga bani si de la companiile din domeniul energiei. Vor fi taxati distribuitorii si transportatorii de gaze si energie electrica dar si producatorii de gaze naturale. In plus, companiile care exploateaza si comercializeaza resurse naturale vor plati o taxa suplimentara.

Bancile, speriate de Noul Cod de Procedura Civila. Pot fi obligate sa restituie sume importante clientilor... Preturile la tigari se majoreaza la 1 aprilie: Nu este pacaleala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x