Antena Căutare

Traian Basescu: "Acordul cu FMI ramane in picioare"

Acordul cu FMI ramane in picioare. A spus-o aseara presedintele Traian Basescu, in timpul intalnirii cu reprezentantii Fondului. Asta dupa ce presa a vuit in legatura cu faptul ca acordul ar fi in pericol. Seful statului si oficialii FMI au discutat mai bine de o ora si jumatate, timp in care au fost analizate noi masuri de reducere a deficitului bugetar.

"Acordul pe care il avem in acest moment ne permite sa semnam scrisoarea de intentie chiar si astazi daca este nevoie, dar vrem sa va propunem unele idei noi, sa vedem daca sunt convenabile pentru ambele parti", a spus Traian Basescu.

Este vorba de un set de masuri gandite de membrii Guvernului pentru reducerea deficitului bugetar.

Seful delegatiei FMI s-a aratat dispus sa analizeze propunerile.

"Sunt sigur ca stiti ca am avut o intrunire lunga ieri, cu ministrii Finantelor si Muncii si am facut progrese mari in privinta textului scrisorii de intentie. Asadar suntem deschisi sa purtam aceste discutii suplimenatre cu dumneavoastra", a declarat Jeffrey Franks.

Nu stim insa exact despre ce masuri este vorba si nici raspunsul dat de reprezentantii FMI. Jurnalistii au fost poftiti afara din sala inainte ca discutia propriu-zisa sa inceapa.

Inainte de discutia de aseara de la Cotroceni, negocierile dintre Guvern si Fond pareau a fi intrat in impas, din cauza Ordonantei 50. Reprezentantii FMI au cerut ca prevederile acesteia sa nu se aplice creditelor aflate deja in derulare, iar oficialii romani n-au acceptat acest lucru.


Doar 0,8% din fondurile structurale sunt alocate direct Sanatatii... IT: Raiduri antipiraterie la societati comerciale si in online...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x