Antena Căutare

Traian Basescu, catre Petrom: Din 2014, redeventa nu va fi mai mica ca in statele arabe

Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul unei emisiuni Tv, ca Petrom trebuie sa se astepte ca din anul 2014, cand va fi rediscutata redeventa pe care o plateste statului roman pentru extractiile de resurse petroliere, aceasta sa nu fie mai mica decat in statele arabe.

"Consiliul Concurentei a aplicat deja o amenda de 300 de milioane de Euro companiilor petroliere din Romania. In rest, nu ai decat sa citesti contractul semnat in timpul Guvernului Nastase si sa-l pui in aplicare", a explicat Traian Basescu.

El a adaugat insa ca "ce astept eu, si cred ca este momentul potrivit, este anul 2014, cand trebuie rediscutata redeventa. Si atunci Petrom trebuie sa stie ca redeventele in Romania nu vor fi mai mici decat in statele arabe".

De asemenea, Basescu a subliniat ca "mai am idei cu redeventele. Spre exemplu, eu nu le-as mai lasa la consum, ca venituri in bugetul de stat. Le-as face un fond de dezvoltare, cum are Norvegia, cum au statele arabe. Redeventele le varsa intr-un fond, care e fond de dezvoltare, fond de plasamente (...) Pentru ca ne sare in ochi problema redeventei la Petrom, care e mizera ca dimensiune, foarte mica, extrem de incorect negociata, dar sa stiti ca la fel este situatia cu redeventele la pietris, redeventele la ape minerale si la multe altele. Deci, trebuie facuta o politica a redeventelor, dupa parerea mea".

Financial Times: Proprietatile din Transilvania nu sunt pentru cei slabi de inima... Premierul elen, optimist: Grecia, pe crestere economica in mai putin de doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x