Antena Căutare

Traian Basescu, la RRA: Echipa de negociatori pentru pactul fiscal al UE as vrea sa fie condusa de Orban sau Aurescu

Traian Basescu a declarat, la Radio Romania Actualitati, ca acordul interguvernamental, in forma sa actuala, si-a schimbat numele in "Acordul de uniune economica consolidata". Intrebat cine va negocia din partea Romaniei acordul interguvernamental din cadrul UE, presedintele Basescu a raspuns ca "optiunea mea va fi ca seful echipei sa fie Leonard Orban sau domnul Aurescu.

Presedintele a mai spus ca Romania va avea o echipa de trei persoane care va participa la negocierile privind forma finala a Acordului Interguvernamental privind o Uniune Economica Consolidata. "Optiunea mea e ca seful echipei sa fie ori Leonard Orban (ministrul Afacerilor Europene - n.red.), ori Bogdan Aurescu (secretar de stat in MAE - n.red.). Echipa o va decide guvernul".


In ceea ce priveste modificarile pe care Romania va trebui sa le introduca in Constitutie, Traian Basescu a spus ca e vorba de trei prevederi:

- deficit structural de maximum 0,5% din PIB
- deficit bugetar de maximum 3% din PIB
- grad de indatorare de maximum 60% din PIB

Alte declaratii ale lui Traian Basescu:

*Parametrii bugetari vor fi alcatuiti de fiecare guvern, dar verificarea se va face de Comisia Europeana
*Nu cred ca zona euro se va putea prabusi. Romania mentine 2015 ca tinta pentru aderarea la Euro,
*Acest acord nu este un miracol. El nu rezolva fundamental toate chestiunile. Obiectivul sau e sa mentina disciplina bugetara a Statelor Membre, sa creeze orizontul de incredere in viitorul UE cu privire la gradul de indatorare.

Intact Media Group anunta finalizarea cu succes a licitatiei pentru spatiul advertorial... FOTO! Cel mai scump apartament din Manhattan, cumparat de un rus pentru 88 milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x