Antena Căutare

Traian Basescu s-a razgandit din nou: Romania mai ramane in criza vreo 3-4 ani

„Perioada de criza eu cred ca se va intinde pe termen mediu: doi, trei, patru ani", a anuntat presedintele Traian Basescu miercuri seara, la postul public de televiziune.



In context, presedintele face lobby pentru deschiderea de exploatari de aur, argint, cupru. „Avem resurse, trebuie exploatate pentru crearea locurilor de munca si pentru a ne ajuta sa trecem mai usor perioada de criza, care eu cred ca se va intinde pe termen mediu - doi, trei, patru ani", a explicat Basescu.

Ramane de vazut daca anul viitor, cand vom avea campanie electorala, seful statului isi va mentine aceasta declaratie sau va redeveni brusc optimist.

La fel s-a intamplat in 2009. In primavara anului respectiv declara ca ,,actuala criza economica este in egala masura un risc, dar si o sansa (...), poate fi sansa Romaniei de a iesi modernizata si implicit mai puternica din perioada de criza". In luna noiembrie 2009, in plina campanie pentru alegerile prezidentiale, Traian Basescu anunta ca „deja varful crizei a fost depasit".

Vreau sa stiti ca ce a fost mai greu a trecut. De acum incepem sa revenim catre crestere economica, iar in trimestrul doi al anului 2010 chiar vom relua din nou cresterea economica", anunta Traian Basescu.

Un an mai tarziu, in septembrie 2010, seful statului anunta, din nou, ca „maximul crizei a fost depasit".

Tot in campania electorala pentru prezidentiale, seful statului compara Romania cu o nava aflata in furtuna, dar promitea ca el, in calitate de comandant, „va duce nava intr-un port linistit".

Pentru ca pana in trimestrul doi din 2010 mai sunt cateva luni, as vrea sa va spun cum vad eu perioada asta. Este ca atunci cand esti in furtuna, cu o nava uriasa care se numeste Romania. O nava uriasa care are un echipaj de 22 de milioane de romani. O nava care este astazi in furtuna, dar care are pe puntea de comanda un comandant ce tine ferm carma navei si va duce nava intr-un port linistit", explica Traian Basescu.

Sursa: Financiarul

Ceocea, SIF Moldova: Listarea BCR este compromisa... Gara de Nord, modernizata de autoritati in colaborare cu Belgia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x