Antena Căutare

Traiul românilor, tot mai scump pe zi ce trece. Prețurile cresc pe final de an

Sărbătorile sunt mai scumpe în acest an. Şi stau dovadă datele oficiale care arată că preţurile au crescut pe final de an. Şi nu doar la alimente ci şi la servicii.

Sărbătorile sunt mai scumpe în acest an. Şi stau dovadă datele oficiale care arată că preţurile au crescut pe final de an. Şi nu doar la alimente ci şi la servicii.

Dacă facem o comparaţie cu luna decembrie a anului trecut, în noiembrie am scos mai mulţi bani din buzunar pentru cartofi şi pentru fructe- care s-au scumpit, fiecare, cu aproape 20 de procente.

Cei din domeniul alimentar justifică aceste preţuri prin importurile mari, iar dacă ne gândim în special la cartofi - de vină este atât recolta mai slabă de anul acesta, cât şi lipsa spaţiilor de depozitare.

Făina s-a scumpit cu aproape 16 la sută pentru că şi preţul grâului a crescut, spun fermierii şi mai vedem o creştere importantă de preţ la carnea de porc- 8,2% pe fondul extinderii pestei porcine.

Mergem mai departe şi vorbim despre produsele non alimentare, unde iarăşi vedem majorări importante.

Pentru ţigări am plătit mai mult cu aproape 8 la sută, iar facturile de telefonie şi energie electrică ne-au costat mai mult faţă de anul trecut cu două, respectiv 6 procente.

Pe de altă parte, puţine produse s-au ieftinit în noiembrie. Ouăle cu un singur procent, gazele cu 5 la sută şi biletele de avion - 23%.

Statul dă sume importante de bani românilor! Ce condiție trebuie să îndeplinești... Compania Ness a închiriat peste 4.100 mp în UBC 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, dezvoltată în Iulius T...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x