Căutare Live

Tranzacţia prin care Sika România vrea să preia Adeplast, autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a autorizat tranzacţia prin care Sika România, deţinută de grupul elveţian Sika, intenţionează să preia producătorul de materiale de construcţii Adeplast.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a infomat luni autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Sika Romania este deţinută de grupul Sika din Elveţia care este specializat în substanţe chimice. Sika Romania desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).

Adeplast este activă, în principal, în producţia şi comercializarea mortarelor şi adezivilor pentru construcţii şi produselor de termoizolare, în special polistiren. Într-o măsură mai mică, Adeplast este implicată şi în domeniul membranelor de hidroizolare, vopselelor şi acoperirilor decorative, precum şi în cel al amestecurilor pentru betoane şi mortare şi accesorii (plasă din fibră de sticlă, dibluri, lipici, spumă poliuretanică).

Adeplast deţine patru fabrici în România, situate în apropierea oraşelor Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova.

Sursa : news.ro

Leul s-a depreciat luni la un nou minim istoric de 4,8242 lei/euro... Ce măsuri vor fi luate pentru firme după ce va fi instituită starea de urgență. Cîțu, anunț de ultimă oră: ”ANAF oprește...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri