Trucul care nu dă niciodată greș! Cum putem pune deoparte bani din salariu? Iată ce trebuie să faci

 

Pentru a economisi bani nu trebuie să ne aflăm neaparat într-o situaţie financiară dificilă, ci pur şi simplu putem economisi bani şi când ne este bine, mai ales dacă vrem să ne cumpărăm lucruri de valoare în viitor şi avem nevoie de un fond de rezervă.

De altfel, putem economisi şi pentru momentele critice pe care, bineînţeles, nu le putem anticipa! Iată câteva ponturi la îndemână.

În primul rând, gândiţi-vă la toate produsele pe care le cumpăraţi zilnic. De câte aveţi cu adevărat nevoie? La ce mai puteţi renunţa? Mâncaţi prea mult în oraş? Aveţi, într-adevăr, nevoie de haine noi sau mai puteţi purta din lucrurile de anul trecut? 

Cei care au studiat acest fenomen vin şi cu o sugestie inedită şi pe care o putem folosi cu toţii. Este vorba despre sistemul cu plicuri. Pur şi simplu, tot ce aveţi de făcut este să vă împărţiţi bugetul în categorii, cum ar fi - cheltuielile de bază pentru casă şi transport, cele pentru alimente şi igienă, banii zilnici şi categorii secundare, cum ar fi timpul liber, hainele sau cadourile.

Veţi avea aşa o monitorizare extrem de eficientă a bugetului lunar şi veţi şti exact dacă exageraţi cu unele cheltuieli. O alta metoda eficienta pentru a economisi bani este Regula 50/30/20, spun specialistii. Mai exact, ei ne recomanda ca 50% din venituri să fie direcţionate către cheltuielile esenţiale, 20% din venituri către priorităţile financiare, iar 30% din venituri către cheltuielile pentru un stil de viaţă personal.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe