Antena Căutare

Trump anunţă acorduri comerciale cu Japonia, fără să facă referire la posibilele tarife pentru importurile auto

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că Washingtonul a convenit acorduri comerciale cu Tokyo, care ar putea fi implementate fără aprobarea Congresului, dar nu a dat asigurări că SUA nu vor impune tarife importurilor de automobile din Japonia, transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că Washingtonul a convenit acorduri comerciale cu Tokyo, care ar putea fi implementate fără aprobarea Congresului, dar nu a dat asigurări că SUA nu vor impune tarife importurilor de automobile din Japonia, transmite Reuters.

Într-o scrisoare adresată Congresului, publicată de Casa Albă, Trump a spus că intenţionează ca ”în următoarele săptămâni” să încheie acorduri referitoare la barierele comerciale şi comerţul digital şi că acordul comercial va avea loc în conformitate cu o prevedere a legii comerţului care permite preşedintelui să facă reduceri de tarife prin decret.

”În plus, vom încheia un acord executiv cu Japonia referitor la comerţul digital”, a afirmat Trump în scrisoare.

Niciunul dintre aceste acorduri nu va necesita un vot în Congres în cadrul unei ”proceduri rapide” de aprobare. Administraţia Trump a anunţat anul trecut Congresul că va negocia cu Japonia în acest mod.

Anunţul preşedintelui Trump nu clarifică dacă a convenit sau nu să impună tarife suplimentate pentru automobilele şi componentele auto japoneze importate, pe motiv de securitate naţională. Evitarea unor tarife de până la 25% pentru automobile, în cadrul prevederii legale ”Section 232”, a fost un factor major de motivare pentru Japonia de a negocia un acord comercial cu Washingtonul.

”La finalul negocierilor, intenţionăm să anunţăm că nu vor fi impuse tarife în cadrul Section 232”, a declarat marţi ministrul de Externe japonez Toshimitsu Motegi, negociatorul şef din partea Japoniei, într-o conferinţă de presă regulată.

Ministrul de Finanţe Taro Aso a spus că acordul nu va conţine nicio prevedere referitoare la monede, un alt motiv de îngrijorare pentru Tokyo, Japonia doreşte să evite orice acord care i-ar îngrădi capacitatea de a interveni pe piaţa valutară, în eventualitatea aprecierii yenului, sau de a extinde măsurile monetare de stimulare.

Trump a declarat după summitul G7 de luna trecută că ”în acest moment” nu ia în considerare impunerea de tarife pentru importurile de automobile.

Sursa : news.ro

General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la 10 ore după intrarea în grevă a 46.000 de angajaţi... ANAF îi recompensează pe români. Cu ce se aleg cei care apar pe "Lista albă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x