Antena Căutare

Tun de 4 mil. € la Posta: Mihai Toader, condamnat la 6 ani de puscarie

Dan Mihai Toader, fostul director general al Postei Romane, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul politelor de asigurare pentru angajati. Omul de afaceri Maricel Pacuraru a primit opt ani de inchisoare cu executare, in acelasi dosar. Sentintele Tribunalului Bucuresti nu sunt definitive, putand fi atacate cu recurs. Prejudiciul estimat in acest dosar se ridica la 4 milioane de euro.

Tribunalul Bucuresti i-a mai condamnat in acest dosar pe Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv in cadrul Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), si pe Niculae Pintilie, administratorul societatii Continental Asig, la pedepse de cate sase ani de inchisoare cu excutare.

Totodata, Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de dezvoltare strategica a CNPR, Iulian Ditcov, administrator la Genius Network, Daniela Moisa, administrator la Pronova si Lucian Beschea au primit pedepse de cate cinci ani de inchisoare cu executare.

Pe latura civila, instanta i-a obligat la restiturea catre stat a sumelor de peste 1,1 milioane de lei pe Neculai Pintilie si la aproape 500.000 de lei pe Daniela Moisa.

Toader Dan Mihai, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu au fost acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, in acelasi dosar, Neculai Pintilie si Daniela Moisa au fost acuzati de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, spalare de bani si evaziune fiscala, Iulian Ditcov, de spalare de bani, iar Lucian Beschea, de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in cursul anului 2006, Toader Mihai, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu au initiat si au aprobat incheierea a sase polite de asigurare pentru angajatii Postei Romane, pentru riscuri cum ar fi accidente, boli profesionale, riscuri de sanatate.

Politele au fost incheiate intre Compania Nationala Posta Romana si SC Allianz Tiriac Asigurari, SC Astra Asigurari si SC Omniasig Vienna Insurance Group cu incalcarea regulamentelor CNPR SA si a conditiilor generale si specifice privind asigurarile de viata. In urma acestor contracte, s-a produs un prejudiciu in dauna Postei Romane in valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro).

Televiziunea publica, executata silit de ANAF... Leul isi revine din soc: 4,4408 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x