Antena Căutare

Turismul autohton, pe butuci: de Paste, numarul clientilor a scazut cu 40%

Bugetele romanilor pentru minivacanta au fost cu 40% mai mici in acest an. Pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a fost de circa 40% iar in restul statiunilor montane, de 25%.

Pe primul loc in topul preferintelor romanilor pentru minivacanta de Paste s-au aflat si in acest an pensiunile rurale, unde au fost inregistrate, oficial, 15.000 de cazari. Dar oficialii FPTR subliniaza ca alte „cateva mii de turisti" au ales sa-si petreaca Sarba torile in pensiuni neclasificate, la „negru".

Cele mai solicitate destinatii au fost zonele Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu, Maramures si Buzau, unde s-au rezervat peste 80% din locuri. La pensiuni, tariful mediu pentru un sejur, de persoana, a fost de 400 de lei, cu peste 40% mai mic decat anul trecut, pretul fiind probabil cel care a atarnat puternic la adoptarea deciziei de cumparare.

Alte aproximativ 10.000 de persoane, cu 5.000 mai putine decat in 2009, au ales statiunile montane. Cea mai solicitata a fost Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 40%. Situatia statiunilor de pe Valea Prahovei este fericita daca avem in vedere ca in alte statiuni montane doar 25% din capacitate a fost rezervata.

Pe de alta parte, aproximativ 5.000 de romani au ales sa serveasca masa de Paste in restaurantele hotelurilor din marile orase, pentru care au alocat un buget de 150 de lei de persoana, nivel identic cu cel de anul trecut.

Tot articolul, in Financiarul

Romanii platesc cele mai multe taxe si impozite din Uniunea Europeana... Pretul locuintelor din Bucuresti si din alte orase mari a crescut usor in martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x