Antena Căutare

Uber Technologies se va concentra pe operaţiunile de bază de ride-hailing şi livrare de mâncare şi va efectua noi concedieri

Uber Technologies se va concentra pe operaţiunile de bază de ride-hailing şi livrare de mâncare, a afirmat luni directorul general Dara Khosrowshahi într-un email adresat angajaţilor, în care a anunţat o a doua rundă de concedieri în timpul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Compania va desfiinţa aproximativ 3.000 de locuri de muncă, pe lângă alte 3.700 anunţate la începutul acestei luni, a spus Khosrowshahi, adăugând că Uber va reduce investiţiile în mai multe proiecte care nu fac parte din operaţiunile de bază.

Acţiunile Uber au crescut cu 8% în urma informaţiilor, la 35,27 dolari pe unitate.

Uber a anunţat separat, în documente depuse la autoritatea de reglementară bursieră, că măsurile de concedieri şi restructurare vor genera economii anuale de 1 miliard de dolari, comparativ cu estimările anterioare pandemiei de coronavirus.

Compania lucra la diverse alte afaceri, inclusiv la dezvoltarea de automobile autonome şi la o reţea de logistică pentru transportul de mărfuri. Khosrowshahi nu a menţionat direct aceste afaceri, în email, iar un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze.

Khosrowshahi a spus că Uber trebuie să se poziţioneze drept o companie capabilă să se auto-susţină, fără să aibă nevoie de capital extern, numind afacerile de livrare a mâncării Uber Eats ca fiind ”viitoarea oportunitate enormă de dezvoltare”.

Uber discută în prezent cu GrubHub pentru întărirea diviziei de livrare a mâncării.

Afacerile de ride-hailing s-au prăbuşit aproape în totalitate în condiţiile în care mari părţi din Statele Unite şi restul lumii au fost blocate pentru a combate răspândirea virusului.

Aproape două treimi din veniturile Uber sunt generate în SUA şi Canada, unde autorităţile au impus ordine de izolare la domiciliu la jumătatea lunii martie. Compania a arătat că numărul comenzilor pentru transport au scăzut în aprilie cu 80% la nivel global, dar că îşi revin uşor.

Khosrowshahi a mai anunţat că Uber va închide biroul din Singapore în următoarele 12 luni şi că se va muta într-un nou hub din regiunea Asia-Pacific.

Uber va mai închide aproximativ 45 din birourile sale, inclusiv unul din San Francisco.

Sursa : news.ro

FMI: Economia globală va avea nevoie de mai mult timp să se refacă din şocul epidemiei de coronavirus, faţă de aşteptări... Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut marţi la 2,44%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x