Uber va oferi compensaţii şoferilor şi curierilor diagnosticaţi cu coronavirus

Uber Technologies va oferi compensaţii şoferilor şi curierilor diagnosticaţi cu coronavirus sau plasaţi în carantină timp de 14 zile, relatează Reuters.

Compania a anunţat într-un comunicat că a început deja să acorde compensaţii şoferilor pe unele pieţe şi că intenţionează să ofere aceleaşi beneficii şoferilor şi curierilor din întreaga lume.

Bloomberg a relatat anterior că Uber îi va plăti pe şoferii expuşi la coronavirus în Statele Unite şi că a oferit deja compensaţii unor cinci şoferi plasaţi în carantină, dar care nu au fost infectaţi, din Marea Britanie şi Mexic.

Uber a afirmat în repetate rânduri că şoferii sunt încadraţi corect drept contractori. Prin încadrarea contractorilor ca angajaţi, companiile de tehnologie precum Uber, DoorDash şi Postmates ar fi supuse legislaţiei muncii care impune salarii mai mari şi alte beneficii, cum ar fi asigurările medicale.

Şi alte companii de ride-hailing şi livrări de mâncare discută despre acordarea de compensaţii şoferilor şi curierilor afectaţi de coronavirus. Între acestea se află DoorDash şi Instacart. Un purtător de cuvânt al Lyft a spus că aceasta a decis să ofere fonduri şoferilor infectaţi sau aflaţi în carantină.

Sursa : news.ro

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri