Antena Căutare

Ucigaşi plătiţi din China, condamnaţi la închisoare după ce au încercat să îşi subcontracteze reciproc o comandă de asasinat din partea unui om de afaceri

Un grup de ucigaţi plătiţi din Guangxi, China, au fost arestaţi după ce au încercat în mod repetat să îşi subcontracteze reciproc o comandă de asasinat, din partea unui om de afaceri, relatează BBC.

Un grup de ucigaţi plătiţi din Guangxi, China, au fost arestaţi după ce au încercat în mod repetat să îşi subcontracteze reciproc o comandă de asasinat, din partea unui om de afaceri, relatează BBC.

Afaceristul Tan Youhui a angajat un asasin pentru ”a-l lichida” pe competitorul său, în schimbul a 282.000 de dolari, potrivit probelor prezentate în instanţă.

Ucigaşul a angajat însă un alt bărbat să execute asasinatul, oferindu-i 141.000 de dolari. Acel bărbat a angajat un alt bărbat, care la rânul său a angajat un alt asasin.

Planul a eşuat atunci când ultimul dintre bărbaţi s-a întâlnit cu ţinta asasinatului, pe nume Wei, căruia i-a propus să îşi însceneze moartea.

Cei şase bărbaţi, respectiv cei cinci asasini plătiţi şi Tan, au fost condamnaţi pentru tentativă de omor, într-un proces desfăşurat la Nanning, Guangxi, care a durat trei ani.

Această sagă îşi are originea într-o dispută comercială din 2013, când Wei a dat în judecată firma lui Tan.

Speriat că va pierde bani într-un proces de lungă durată, Tan l-a contactat pe asasinul Xi Guangan şi i-a oferit 2 milioane de yuani (282.000 de dolari) pentru a-l ucide pe Wei.

Xi a acceptat contractul, dar la scurt timp i-a cerut altui asasin, Mo Tianxiang, să îl ucidă pe Wei, oferindu-i 1 milion de yuani. După ce Mo a acceptat, Xi a renegociat cu Tan să fie plătit încă 1 milion de yuani după crimă.

Dar Mo a contactat un alt bărbat, Yang Kangsheng, care a acceptat să facă crima pentru un avans de 270.000 de yuani, şi alţi 500.000 de yuani la sfârşit.

Yang Kangsheng i-a oferit apoi altui bărbat, Yang Guangsheng, 200.000 de yuani pentru asasinarea lui Wei şi un bonus de 500.000 de yuani după crimă.

Lanţul s-a încheiat când Yang Guangsheng i-a oferit altui asasin, Ling Xiansi, 100.000 de yuani pentru uciderea lui Wei.

În loc să facă crima, Ling s-a întâlnit cu Wei într-o cafenea şi i-a spus că există un contract pentru uciderea lui şi i-a propus un plan, ca împreună să îi însceneze moartea.

Wei a fost de acord să fie fotografiat legat, pentru ca fotografia să îi fie arătată lui Yang Guangsheng, iar ulterior a anunţat cazul la poliţie.

Cazul a început în 2016, dar iniţial cei şase au fost achitaţi din lipsă de probe. Procurorii au făcu apel, iar cel de-al doilea proces a durat trei ani.

Tan, care l-a angajat pe primul asasin, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în timp ce Xi, primul ucigaş, a primit trei ani şi şase luni.

Yang Kangsheng şi Yang Guangsheng au fost condamnaţi la trei ani şi trei luni de închisoare. Mo a fost condamnat la trei ani, iar Ling la doi ani şi şapte luni de închisoare.

Sursa : news.ro

Vești excelente! Această categorie de persoane ar putea primi mai mulți bani... STUDIU: Puterea medie de cumpărare a românilor este cu 60% sub media europeană. Bucureşti, la nivelul Cehiei...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x