Antena Căutare

Udrea da bani europeni in doua orase „portocalii“: modernizare in Petrosani si Petrila

Bani europeni pentru doua orase portocalii. Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a semnat la Petrosani doua proiecte cu finantare europeana. Ambele vizeaza refacerea drumurilor din cele doua orase, dar si construirea unei statiuni de schi si a unei telegondole la Petrosani.

Valoarea proiectului semnat pentru Petrosani de ministrul Elena Udrea se ridica la aproximativ 30 de milioane de lei din care, peste 23 de milioane de lei vin de la Uniunea Europeana, iar restul de la bugetul de stat. Din acesti bani ar urma sa se faca piste pentru biciclete, semafoare, drumuri, dar si autobuze ecologice. Totodata va fi achizitionat si montat si un sistem video de supraveghere pentru centrul municipiului.

Si orasul Petrila, condus tot de un primar PDL, va beneficia de proiecte de peste 64 de milioane de lei. Aici va fi achizitionat un sistem de supraveghere video pentru oras, se vor moderniza parcuri, dar si strazile localitatii.

Petrosani - statiune de schi si telegondola cu 70 de milioane de euro de la bugetul de stat

Elena Udrea a mai spus ca doreste ca la Petrosani sa se construiasca o statiune de schi, dar si o telegondola de aproape 70 de milioane de euro. Proiectul va fi finantat cu bani de la buget, iar ministrul a justificat aceasta cheltuiala prin faptul ca vor fi create 1.000 de locuri de munca.

Numarul locurilor de munca estimate de ministrul Udrea ar fi create dupa finalizarea investitiei in Parang si nu acopera nici macar 10% din necesarul Vaii Jiului. In prezent, numarul somerilor din cele sase localitati depaseste cu usurinta 10.000, iar alte mii de persoane urmeaza sa ramana fara loc de munca de anul viitor cand vor fi inchise trei mine de carbune.

50 de mil. de lei, pentru o sursa de energie electrica ecologica... Romania a inregistrat cele mai mari exporturi din ultimii 20 de ani, in ultimele noua luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x