Antena Căutare

Udrea: Deprecierea leului face ca majorarea cu 8% sa insemne o crestere reala de doar 4%

Elena Udrea ii cere premierului sa ia ,,numaidecat” masurile necesare pentru redresarea monedei romanesti, deprecierea leului facand ca majorarea salariilor bugetarilor cu 8% sa insemne de fapt o crestere cu 4%.

,,Deprecierea leului face ca o masura anuntata astazi de Executiv, aceea a majorarii salariilor bugetarilor cu 8%, sa insemne de fapt o crestere reala a veniturilor de doar 4%. [...] Ii cer Premierului sa fie responsabil si sa ia numaidecat masurile necesare redresarii leului pentru a nu aduce la faliment zeci de mii, daca nu chiar sute de mii de familii de romani" , a sustinut Udrea.

Deprecierea brusca a monedei nationale s-a instalat pe fondul schimbarii guvernului si din cauza lipsei de pregatire a USL-ului pentru a prelua puterea, conform sefei PDL Bucuresti. Peste un milion si jumatate de romani care au credite in valuta sunt puternic amenintati de caderile succesive ale leului, crede aceasta.

,,Situatia este absolut dramatica si foarte multe familii care nu isi vor mai putea plati ratele risca sa ramana fara bunurile girate la banci. [...] Niciodata oamenii nu au simtit, ca acum, presiunea devalorizarii monedei nationale asupra bugetului de familie. In timp ce salariile in lei raman pe loc sau chiar se micsoreaza, pe fondul crizei economice, romanii au de platit tot mai multi bani pentru casele si masinile cumparate in rate si ipotecate la banci", a mai explicat presedintele PDL Bucuresti.

Moneda nationala a atins un nou minim istoric, al patrulea consecutiv, in raport cu euro, Banca Nationala anuntand miercuri un curs de 4,4463 lei/euro.

Foto: Intact Images

OFICIAL! Romania, din nou in recesiune tehnica... Georgescu: Regula "o angajare la 7 iesiri din sistem" se aplica pe totalul de bugetari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x