Antena Căutare

Udrea umfla numarul de turisti de pe litoral

Elena Udrea, Ministrul Turismului nu se increde in datele reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) cu privire la numarul de turisti inregistrati anul acesta pe litoral. Astfel, in timp ce presedintele ANAT, Corina Martin, a declarat ca numarul turistilor ajunsi pe litoralul romanesc anul acesta este cu 15% mai mic decat cel inregistrat anul trecut, ajungand la 1,8 milioane, Ministerul Turismului sustine ca numarul turistilor care au mers la noi la mare anul acesta este cu 5% mai mare decat cel din 2009.

"Referitor la statisticile legate de circulatia turistica pe litoral in sezonul estival 2010, conform rapoartelor oficiale ale Inspectoratului Judetean al Politiei Constanta, in perioada iulie-august 2010 s-a inregistrat o crestere a numarului de turisti cu 5% fata de perioada similara a anului trecut. Avand in vedere faptul ca evaziunea fiscala in turism este estimata in jurul valorii de 40% din volumul activitatii derulate in acest domeniu, orice estimari ale operatorilor din turism cu referire la circulatia turistica sunt nerelevante", potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Ministerul precizeaza ca pentru evidentierea numarului exact de turisti care se cazeaza in unitatile de primire turistica din Romania, institutia va implementa un soft care va colecta, in timp real, asemenea date.

Corina Martin, a declarat ca aproximativ 1,8 milioane de turisti au ajuns in acest an pe litoral, cu 15% mai putini decat in 2009, iar incasarile turoperatorilor au scazut cu mai mult de 25%.

Sursa: Jurnalul National

ANAF a efectuat in primele opt luni 6.740 de sesizari penale: prejudiciu de 1,24 mld. euro... Piata leasingului a scazut cu 30% in S1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x