Antena Căutare

UE: Inca cinci tari care ar putea avea soarta Greciei, adaugate pe "lista neagra"

Dupa Italia, Spania, Cipru si Ungaria, alte state cinci state sunt vizate pentru “lista neagra” a tarilor vulnerabile din punct de vedere economic in Uniunea Europeana, conform Mediafax.

Franta, Belgia, Marea Britanie, Slovenia si Bulgaria sunt statele care, in lipsa unor masuri economice rapide, ar putea ajunge in situatia Greciei, arata un document care va fi prezentat marti de comisarul pentru Afaceri Monetare, Olli Rehn, citat de Coreire della Sera.


Evaluarea UE se bazeaza pe analiza a zece indicatori economici, care in multe cazuri, precum cel al costurilor cu forta de munca, ofera o imagine a realitatii economice.

Documentul este un avertisment și indica statele cele mai expuse la riscuri rezultate din dezechilibre macroeconomice.

Ca raspuns la criza datoriilor din zona euro, UE a infiintat un mecanism, intrat in vigoare in decembrie, care trimite semnale de alarma daca o economie se indeparteaza prea mult pe o cale greșita și are nevoie de masuri de corectie pentru a evita o situatie similara cu cea a Greciei.

Directorul Transelectrica a fost revocat din functie... MDRT pune la bataie promovarea Romaniei: Agentiile, invitate sa participe la licitatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x