Antena Căutare

Un fost director Goldman Sachs acuza banca de jecmanirea clientilor

Greg Smith, un fost director al Goldman Sachs, a lansat un atac public fara precedent la adresa "culturii toxice si distructive" a bancii, intr-un articol publicat in cotidianul New York Times, informeaza Bloomberg.

Fostul director executiv si sef al operatiunilor cu instrumente financiare derivate ale Goldman Sachs in Europa si-a dat demisia din banca dupa 12 ani de activitate, acuzandu-i pe directorul general Lloyd Blankfield si pe presedintele Gary Cohn ca au pierdut controlul asupra politicii bancii.

"Particip la sedintele de vanzari ale instrumentelor derivate si niciun singur minut nu se vorbeste despre cum pot fi ajutati clientii. Este vorba doar despre cum se pot face cat mai multi bani de pe urma lor", a declarat Greg Smith.

Atacul sau se adauga criticilor din partea politicienilor si protestatarilor care acuza Goldman Sachs de declansarea crizei financiare din 2008 si de obtinerea de profit in detrimentul clientilor.

Foto: blogs.denverpost.com

Pasajul Pipera, deschis in trei saptamani... BNR: romanii din strainatate au trimis in tara 240 milioane euro in ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x