Antena Căutare

Premieră! Un oraș din România va avea propria monedă. De când va putea fi folosită - FOTO

Sibiul va avea monedă locală, marcând o premieră în România. Această monedă se va numi Sibcoin și va circula pe parcursul anului 2019, când judeţul va avea titlul de „Regiune Gastronomică Europeană”.

Sibiul va avea monedă locală, marcând o premieră în România. Această monedă se va numi Sibcoin și va circula pe parcursul anului 2019, când judeţul va avea titlul de „Regiune Gastronomică Europeană”.

Moneda va fi una complementară, nu o va înlocui pe cea naţională, și va fi lansată pe 21 noiembrie, în București.

Potrivit reprezentanţilor Consorţiului Sibiu Regiune Gastronomică 2019, această monedă „circulă într-o zonă geografică limitată şi poate fi folosită doar în cadrul unei reţele locale/regionale de organizaţii”.

„(Moneda locală – n.r.) nu înlocuieşte moneda naţională, nu se află în competiţie cu aceasta şi nu este tranzacţionată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară”, au declarat reprezentanţii Consorţiului.

Sibcoinul va avea scopul de a încuraja schimburile locale şi construcţia de reţele locale/regionale de producţie si comerţ şi nici nu va pune în vreun fel în discuţie folosirea monedei naţionale oficiale, emisă de Banca Naţională.

În lume există aproximativ 300 de monede locale sau regionale complementare, în ţări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Olanda și Grecia.

Sibiu a primit, în ianuarie 2017, la Atena, titlul oficial de Regiune Gastronomică Europeană în 2019, titulatură pe care o va împărţi cu Regiunea Egeea de Sud (Grecia). Dosarul de candidatură al Sibiului a fost depus în iunie 2016, iar în perioada 2017 - 2019 bugetul estimat al programului a fost estimat la peste opt milioane de euro.

Legea dării în plată se modifică din nou! Cum sunt afectați românii cu credite... Black Friday PC Garage 2018 continuă. Reduceri până la -60%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x