Antena Căutare

Un popor resemnat: 90% dintre romani, nemultumiti de economia nationala

Romanii sunt printre cei mai nemultumiti europeni in privinta economiei nationale, 9 din 10 considerand ca situatia este una dificila. Cei mai pesimisti sunt, de departe, grecii. 99 % din populatie nu mai spera revenirea economiei nationale.

89 % dintre romani sunt nemultumiti de situatia economica si de nivelul de trai. Totusi, suntem mai optimisti decat grecii, spaniolii, bulgarii si italienii.

La polul opus, cu incredere in economia nationala, sunt suedezii. Doar 14 % dintre ei cred ca incertitudinea financiara va continua. Sunt urmati de luxemburghezi cu 15 % si de germani, cu 20 %.

Revenind la romani, nemultumirea este accentuata de somajul ridicat, inflatia, problemele din sistemul de sanatate, pensiile mici si criminalitatea crescuta.

Peste 70% din conationali considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita. Un procent destul de ridicat fata de media europeana, de doar 58 %. In schimb, doar 12% din romani considera ca evolutia tarii este una buna.

Romanii se numara si printre europenii cu cel mai scazut nivel de incredere in Legislativ. Doar 9% Este cea mai redusa din UE, unde media este de 27%.

Sursa: Antena3

Foto: cliffkule.com

Moody's: Perspectiva Romaniei este stabila, dar atentie la riscurile din zona euro!... Romanii, dependenti de cumparaturi: Incasari-record de Craciun!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x