Antena Căutare

Ungaria: Parlamentul a aprobat taxa pe tranzactiile financiare, in ciuda BCE

Parlamentul de la Budapesta a aprobat, cu o larga majoritate, introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare, ce urmeaza sa fie impusa inclusiv Bancii Nationale a Ungariei si Trezoreriei, fara sa mai astepte opinia pe care guvernul a solicitat-o Bancii Centrale Europene (BCE). Noua taxa va intra in vigoare la 1 ianuarie 2013.

Taxa a fost adoptata cu 249 voturi "pentru" si 94 "impotriva", datorita majoritatii de doua treimi detinuta de partidul de guvernamant Fidesz, al premierului Viktor Orban.

Prima versiune a legii, care nu se referea la banca centrala si Trezorerie, a fost anuntata in aprilie de ministrul Economiei Gyorgy Matolcsy, in cadrul unui plan de austeritate menit sa reduca deficitul bugetar si sa permita ridicarea sanctiunilor UE aplicate Ungariei, aflata la acea data in procedura de deficit excesiv din 2004.Acum doua saptamani insa, premierul a anuntat un nou plan economic de 1 miliard de euro pentru combaterea somajului si a indicat ca pentru finantarea acestuia guvernul va aplica noua taxa si bancii centrale si Trezoreriei.

Birul are o valoare 0,1% din valoarea tranzactiei financiare, cu exceptia depozitelor de o zi la banca centrala, unde va fi de 0,01%. Taxa va fi limitata la 6.000 de forinti (20 de euro) per tranzactie, cu exceptia bancii centrale, a Trezoreriei si a postei.

Traian Basescu a promulgat Legea energiei electrice si a gazelor ... Fostul sef al vamilor, Viorel Comanita, retinut de DNA...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x