Live acumSerial: Grand Hotel (SUA 2019)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Ungaria, sanctionata pentru nesupunere fiscala: Poate pierde 495 mil. €!

Comisia Europeana (CE) a propus consiliului ministrilor de Finante din UE sa suspende fondurile europene de coeziune destinate Ungariei, in valoare de 495 de milioane de euro (29% din fondurile europene de dezvoltare pe 2013). Masura vine dupa ce Ungaria nu a reusit sa-si reduca deficitul bugetar pe anul in curs si va avea efect de la inceputul lui 2013.

Propunerea de sanctionare a Ungariei a fost anuntata de Olli Rehn, Comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare. Rehn a motivat decizia prin faptul ca Ungaria nu a reusit sa ia masuri eficiente pentru a-si aduce deficitul bugetar sub pragul de 3% intr-un mod sustenabil.

"Acest pas fara precedent urmeaza avertismentelor repetate ale CE catre Ungaria pentru a accelera eforturile de a diminua deficitul excesiv al tarii, dar si esecului autoritatilor ungare de a lua masurile necesare", potrivit unui comunicat al CE.

Comisia a propus, la inceputul anului, accelerarea procedurii de deficit excesiv in cazul Ungariei, iar recomandarea a fost aprobata de Consiliul de Ministri ai UE, ceea ce a deschis calea suspendarii fondurilor de dezvoltare atribuite Budapestei.

"Depinde acum de autoritatile ungare sa adopte masuri inainte ca suspendarea fondurilor sa intre in vigoare", a declarat comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn.

In 2011, deficitul Ungariei a ajuns la 6,8%, iar prognoza Comisiei Europene pentru 2012 arata un deficit 3,25%, tot peste cele trei procente admise.

Recomandari