Antena Căutare

Ungureanu: Vanzarea Cupru Min, efectul credibilitatii Guvernului si "freneziei economice"

Premierul lauda privatizarea companiei Cupru Min despre care multi vorbeau ca o gaura neagra la bugetul de stat, desi exploatarea a fost bine gestionata de municipalitatea locala, avand chiar o crestere economica in ultimii ani.

"Sa vezi ca o companie in faliment, o gaura neagra, se poate vinde cu de patru ori pretul pe seama credibilitatii unui Guvern care abia s-a instalat si, la cateva zile dupa aceasta, sa vezi un pachet minoritar de actiuni vandut intr-o suprasubscriere incredibila, de peste 150%, mie mi se pare ca sunt niste simptome bune. Probabil ca este o febra. Da, dar este febra unei frenezii economice care se naste din nou", a spus Ungureanu, la o conferinta pe teme economice.

Ungureanu a insistat pe faptul ca statul a incasat de patru ori mai mult decat pretul scontat pentru o societate aflata in faliment.

Lucrarea pentru exploatarea zacamantului de cupru a fost concesiontata canadienilor de la Roman Copper Corp la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

Foto: Intact Images

Ministerul Economiei nu stie cine a cumparat CupruMin... Criza nu e chiar asa de criza: Numarul milionarilor a crescut in lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x