Antena Căutare

Uniunea Europeană a pledat la OMC pentru retragerea tarifelor impuse de Donald Trump importurilor de metale

Uniunea Europeană şi-a susţinut luni cauza, la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), pentru retragerea tarifelor impuse de preşedintele american Donald Trump importurilor de metale, într-unul dintre cele mai proeminente cazuri de acest gen, transmite Reuters.

Trump a stabilit în 2018 tarife de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu, în conformitate cu o lege americană din 1962 care permite preşedintelui să restricţioneze importurile pe motiv de securitate naţională.

Măsurile au dus la depunerea a nouă plângeri la OMC din partea unor state exportatoare de oţel ca China, India, Rusia şi Turcia. Canada şi Mexic şi-au retras cazurile, după ce au încheiat un acord de liber schimb cu Statele Unite.

Oficialii UE şi ai SUA au prezentat luni argumentaţii îm faţa unei comisii formate din trei arbitri, din Uruguay, Chile şi Filipine.

Statele Unite susţin că guvernele decid singure în privinţa securităţii naţionale, aceasta neputând fi evaluată de o comisie de trei persoane a OMC, la Geneva.

Articolul continuă după reclamă

”Dacă Statele Unite vor pierde cazul, Donald Trump va fi foarte furios”, a declarat un diplomat al uneia dintre ţările reclamante.

Comisia OMC, care analizează toate cele şapte cazuri, a anunţat că nu va lua o decizie înainte de ultimul trimestru al anului 2020, ceea ce înseamnă că aceasta ar putea avea loc după alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie.

Sursa : news.ro

Tot mai mulţi tineri vor să fie şefi, undeva, la ţară! În ultimii trei ani numărul fermieri de până în 40 de ani a cresc... Apple va aloca 2,5 miliarde de dolari pentru atenuarea deficitului de locuinţe care a crescut puternic preţurile în Cali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x