Antena Căutare

Uniunea Europeana intentioneaza sa revizuiasca taxele de poluare

Uniunea Europeana ia in calcul introducerea unor taxe minime pentru emisiile de carbon, in toate tarile membre, desi Marea Britanie a raspuns negativ acestei propuneri.

Taxa ar putea fi aplicata in pretul benzinei, al gazului natural si al carbunelui.

Aceste taxe exista deja in unele tari ale Uniunii Europene ca Suedia, Finlanda si Danemarca, iar in Franta discutiile sunt deja avansate pe marginea acestui subiect. Cu toate astea, Marea Britanie a raspuns, joi, prin purtatorii sai de cuvant ca: "Nu suntem de acord cu ideea introducerii unei taxe de poluare obligatorii pentru toate tarile mebre UE. Legislatia curenta a UE, care reglementeaza taxarea energiei, ofera statelor membre flexibilitatea de a alege daca doresc sau nu sa introduca o astfel de taxa. Consideram ca statele UE sunt in masura sa-si aleaga singure politica de a-si atinge obiectivele in legatura cu protejarea mediului.", potrivit BBC.

La inceputul saptamanii, comisarul european Semeta, declara la Bruxelles ca o astfel de taxa este necesara, intrucat asta ar putea avea ca rezultat inovatii in eficientizarea energiei si a protectiei mediului.

Pentru ca o astfel de lege sa fie aprobata, la nivelul Uniunii Europene, ar fi necesar ca toate cele 27 de state membre UE sa fie de acord cu introducerea ei.

Sursa: BBC
Sursa foto: revistafelicia.ro

Scenariul de risc al Guvernului Boc previzioneaza o rata a somajului de 9%... Legea responsabilitatii fiscale va fi dezbatuta de urgenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x