Antena Căutare

Unul dintre mostenitorii lui Malaxa si Ausnit ar putea intra in Comitetul Reprezentantilor de la FP

Urmasii marilor industriasi interbelici sunt cei mai mari actionari privati ai Fondului Proprietatea (FP).

Corin Trandafir, reprezentantul mos­tenitorilor familiilor Malaxa si Ausnit, cei mai importanti ac­tio­nari privati ai Fondului Pro­prietatea (FP), a demisionat din functia de membru al Comite­tului Reprezentantilor de la FP, organismul care supravegheaza modul in care grupul Franklin Templeton administreaza activele de 3,8 miliarde de euro ale fondului.

Unul dintre mostenitorii familiilor Malaxa si Ausnit intentioneaza sa candi­deze pentru locul ramas liber in Comi­tetul Reprezentantilor de la FP, dupa de­misia lui Corin Trandafir, avocatul care le reprezenta interesele, potrivit unor surse din piata de capital.

Corin Trandafir a renuntat la functia de membru al Comitetului, demisia ur­mand sa-si produca efectele incepand cu data de 13 aprilie. Odata cu demisia aces­tuia, cei mai mari actionari privati ai Fon­dului Proprietatea nu vor mai fi repre­­zentanti in organismul care supravegheaza administrarea Fondului de catre grupul Franklin Templeton.

Nepotii industria­sului interbelic Ni­colae Malaxa, respectiv Georgia Palade von Dusen si Theodore Palade, alaturi de Loreen Malaxa, sotia al­tui nepot al in­dustriasului, detineau 7,35% din actiunile FP, inainte de listarea aces­tuia la Bursa, participatie care in prezent valo­reaza peste 150 de milioane de euro.

Tot articolul, in Financiarul

Emil Boc anunta crestere economica de 1,5-2% anul acesta si de 4-4,5% in 2012... Profiturile Nuclearelectrica si Electrica se prabusesc in acest an. Salariile cresc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x