Antena Căutare

UPDATE! Berlusconi, despre decizia S&P: Nu reflecta realitatea

Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat astazi ca decizia Standard & Poor's de a reduce ratingul de credit al Italiei nu reflecta realitatea si pare influentata de considerente politice.

UPDATE!
"Evaluarea efectuata de catre Standard & Poor's pare sa fie dictata mai mult de povestile din ziare decat de relitate si pare sa fie influentata negativ de considerente politice"

Premierul italian a precizat ca guvernul a aprobat deja masuri de echilibrare a bugetului pana in 2013 si ca se pregateste sa adopte masuri de consolidare a cresterii economice, care vor fi resimtite pe termen scurt-mediu.





In opinia analiștilor de la Standard & Poor's, aceste doua elemente ar face dificil de atins tinta de a reduce datoria tarii, a doua ca marime din zona euro.

Dupa scaderea ratingului, S&P a anuntat ca Italia este tara cu cea mai mare datorie guvernamentala dintre toate tarile cotate cu rating A si se asteapta sa atinga valori mai mari decat cele estimate initial. De asemenea, prognoza pentru cresterea economica a fost modificata, de la 1,3 la 0,7 procente pentru perioada 2011 - 2014.

Italia se alatura Spaniei, Irlandei, Portugaliei, Ciprului si Greciei pe lista tarilor din zona euro care au primit rating scazut din partea agentiilor internationale.

Nouriel Roubini, profetul crizei: Grecia sa paraseasca Zona Euro!... Romanii platesc un milion de euro/zi in contul companiilor de stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x