Antena Căutare

UPDATE! Cresterea salariilor bugetarilor naste haos: FMI - Da, PDL - Ba

Coalitia la guvernare a decis majorarea salariilor bugetarilor, incepand cu al IV-lea trimestru al acestui an. Salariile bugetarilor vor creste de la 1 octombrie. Potrivit unor surse, procentul de crestere va fi stabilit in functie de incasarile la buget.

UPDATE 14:48 PDL nu vrea marirea salariilor bugetarilor: Boc neaga discutiile referitoare la cresterea salariala

UPDATE 12.55: Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale, a declarat ca in Coalitie s-a discutat despre un procent de crestere al salariilor bugetarilor de 5% .

"S-a discutat despre un procent de majorare a salariilor de 5%, dar ramane sa mai discutam procentul cu care se vor majora. Sa vedem daca este o masura sustenabila", a spus Pambuccian.

Decizia survine concluziilor misiunii FMI in Romania, prezentate in aceasta dimineata de Jeffrey Franks.

"Veniturile fiscale sunt in concordanta cu cele anticipate, in vreme ce cheltuielile au fost mentinute sub control, mai ales datorita eforturilor continue de rationalizare a numarului de angajati din sectorul public. Acest lucru ar putea crea spatiu pentru o modesta majorare a salariilor din sectorul public in lunile ce urmeaza", a declarat Franks.



"Suntem in continuare foarte impresionati de determinarea pe care o arata autoritatile in realizarea ajustarii necesare in circumstante economice si sociale dificile. Ajustarea fiscala a creat baza pentru stabilitatea si cresterea economica de viitor. De acum incolo, va fi important sa se asigure continuarea disciplinei fiscale, mai ales intr-o perioada in care perioada financiara este marcata de incertitudini, cand riscurile de contagiune sunt tot mai mari. In acest sens, mentinerea angajamentului de a reduce in continuare deficitul fiscal in 2012 pana la sub 3% din PIB este cruciala", a precizat Jeffrey Franks.

El a adaugat insa ca aceasta crestere nu se poate opera decat pe fondul reducerii numarului de bugetari si a mentinerii cheltuielilor curente sub un control strans.

Romanii au platit taxe si impozite de 31 miliarde de dolari in 2010. Vezi distributia pe judete!... Noi disponibilizari, conditia pentru cresterea salariilor in sectorul bugetar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x