Antena Căutare

UPDATE / FMI, in vizita la Bucuresti: Au fost facute progrese, dar trebuie dinamizata reforma pensiilor

UPDATE 15.30: Delegatia Fondului Monetar International analizeaza impreuna cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice tinta de deficit bugetar pe 2010. In opinia sefului misiunii pentru Romania, Jeffrey Franks, situatia reformelor trebuie analizata in ansamblul masurilor adoptate de la inceputul programului de sprijin pentru Romania. "Au fost progrese considerabile de la inceputul programului, dar trebuie dinamizata reforma pensiilor, care a ramas in urma cu cateva luni, si trebuie recuperata intarzierea in aplicarea legislatiei privind salarizarea unitara", a declarat seful misiunii FMI pentru Romania. De asemenea, daca politicile aplicate de Guvern duc la realizarea deficitului bugetar stabilit, "nu este negativ faptul ca Executivul a trebuit sa treaca de la un pachet de politici la altul", a adaugat Franks.

UPDATE 13.05: Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca Fondul va revizui prognoza privind scaderea Produsului Intern Brut (PIB) al Romaniei in acest an, care in prezent este de 0,5%. Totodata, Franks a a declarat ca estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pesimista. "Eu nu as fi atat de pesimist ca BERD. As spune ca prognoza BERD este pesimista", a subliniat oficialul FMI.

Romania e luata din nou la analizat de specialistii Fondului Monetar International. O delegatie condusa de Jeffrey Franks va sosi azi la Bucurestis pentru a verifica daca este sau nu cazul ca fondul sa ne trimita si a sasea transa din imprumut.

Emil Boc a dat asigurari ca Romania va primi transa de la FMI pana la sfarsitul anului."In decembrie va fi urmatoarea transa. Din punctul nostru de vedere avem situatia sub control si sper ca lucrurile vor evolua in directia buna din perspectiva raporturilor cu organismul international", a declarat premierul.

Raportul discutat vineri de FMI, referitor la felul in care Romania indeplineste conditiile din acordul stand-by, paresa ii dea dreptate premierului. Jurnalul National scrie ca Fondul apreciaza ca, desi produsul intern brut al tarii noastre va scadea usor in 2010, acesta va inregistra o crestere pozitiva de 3,6% in ultima parte a anului viitor.

Dupa anul 2011, rata de crestere va fi de 4-4,5%. In privinta inflatiei, FMI apreciaza ca aceasta va creste anul acesta cu 7,9% si cu 3% in 2011.

Raportul spune ca modificarile fiscale din ultima perioada trebuie consolidate de reforme. FMI recomanda guvernului roman sa continue restructurarea sectorului public si sa creasca rata de colectare a impozitelor.


TVA majorata din nou si cota unica redusa, daca FMI aproba planul lui Boc?... Evaziune fiscala in curtea Finantelor si Justitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x