Antena Căutare

Update / Leul se prabusteste! BNR: 1 euro=4,2808 lei

La scurt timp dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au incheiat sedinta in care dezbateau legile de austeritate, cursul valutar pe piata interbancara a avut fluctuatii semnificative. Cotatiile monedei nationale au crescut brusc peste 4,26 lei/euro, dupa ce Curtea Constitutionala a hotarat ca unele dintre masurile de austeritate aduse de Guvern nu sunt constitutionale. In jurul orei 11.30, moneda europeana a crescut pe piata interbancara cu 4 bani, cursul ajungand la 4,2685 lei/euro. Apoi, in jurul orei 11.55, euro se tranzactiona cu 4,2593 lei. Aproape de ora 12, euro se tranzactiona cu 4,2763 lei. Apoi, aproape de ora 13.00, euro valora 4,2853 lei. Iar BNR a publicat o referinta de 4,2808 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele sapte luni. Consilierul BNR, Adrian Vasilescu se declara optimist in ceea ce priveste evolutia cursului valutar. "Nu cred sa creasca mai mult decat atat", dar evolutia depinde atat de hotararile Guvernului, cat si de cele ale Fondului Monetar International. Vasilescu spune ca este posibil ca BNR sa intervina pe piata pentru a sustine cursul, dar aceasta masura tine de oportunitate.

Consilierul BNR, Adrian Vasilescu se declara optimist in ceea ce priveste evolutia cursului valutar.

"Nu cred sa creasca mai mult decat atat", dar evolutia depinde atat de hotararile Guvernului, cat si de cele ale Fondului Monetar International. Vasilescu spune ca este posibil ca BNR sa intervina pe piata pentru a sustine cursul, dar aceasta masura tine de oportunitate.

"Este o stire negativa, pentru ca legile se intorc in Parlament pentru modificare si votare, ceea ce o sa intarzie aplicarea lor. Volumele transferate au crescut substantial dupa anunţ, de la 12 milioane de euro la 45 milioane de euro", a declarat dealerul unei banci.


Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca prevederile referitoare la pensiile magistratilor sunt neconstitutionale, in timp ce in cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, insa nu se impune reglementarea lor in Parlament.

Criza i-a facut pe romani mai economi... Romania, in topul tarilor europene cu cel mai ridicat TVA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x