Antena Căutare

UPDATE! Raiffeisen nu va pleca din tara noastra, conform presedintelui bancii din Romania

Directorul general al bancii austriece, Steven van Groningen, a spus joi seara ca grupul bancar nu va pleca sub nici o forma din tara noastra.

"Raiffeisen" nu se va retrage din Romania"






Miercuri, autoritatile din Ungaria au deschis o investigatie impotriva a sapte banci - printre care OTP, Erste, Raiffeisen si Unicredit - pentru o posibila intelegere de majorare a dobanzilor creditelor ipotecare, legata de programul guvernamental de rambursare anticipata a imprumuturilor in valuta.

"Raiffeisen Bank Romania are unele dintre cele mai bune rezultate din grupul Raiffeisen, am dovedit si in criza stabilitate si echilibru. In concluzie, este normal ca grupul sa evalueze in ce tari investeste resurse, care astazi sunt mai scumpe si mai putine, iar intr-o astfel de situatie va asigur ca Romania va avea de castigat", a spus presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Bucuresti, ca bancile statelor europene au obtinut "profituri uriase" in Romania, iar daca se pregatesc sa o lase nefinantata in criza este "lipsa de fair play", el spunand ca vrea sa creada ca statele venite mai tarziu in UE nu vor fi puse sa plateasca "lacomia" bancilor.

Raiffeisen Bank International a inregistrat in primele noua luni pe piata romaneasca un profit dupa impozitare de 60 milioane euro, in scadere cu 29,1% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, din cauza cresterii costurilor.

In acelasi timp, activele totale ale bancii au crescut cu 10,9% de la finele lunii septembrie a anului trecut, la 6,292 miliarde euro, fata de 5,674 miliarde euro dupa primele noua luni din 2010.

Raiffeisen Bank International detine in Romania 544 de sucursale, la care lucreaza peste 6.000 de angajati.

Banca avea dupa primele noua luni 1,95 milioane de clienti in Romania, fata de 1,88 milioane la finele lunii septembrie a anului trecut.

In primele noua luni, profitul inainte de taxe al RBI a urcat cu 3,5%, la 1 miliard de euro, de la 997 milioane euro in urma cu un an.

UPDATE! Black Friday la cel mai mare magazin online din Romania: Stocul s-a epuizat in cateva minute... Costurile pentru intretinerea ministerelor se ridica la 500 de milioane de euro anual...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x