Antena Căutare

Uniunea Europeana, in alerta maxima de recesiune: Austria, Italia, Spania si Portugalia au fost retrogradate de Standard & Poor’s

Agentia Standard&Poor’s (S&P) a scazut vineri ratingul Frantei si Austriei cu o treapta, iar Italia, Spania si Portugalia au pierdut doua trepte, potrivit mai multor surse.

UPDATE! Calificativul Austriei a fost revizuit in scadere de la "AAA" la "AA+", potrivit unei surse citate de Financial Times.

Pentru Italia si Spania revizuirea negativa este de doua trepte. Astfel, ratingul Italiei, a treia mare economie a zonei euro, va cobori de la "A" la "BBB+", iar cel al Spaniei de la "AA-" la "A", au declarat surse pentru cotidianul Wall Street Journal.

Printre tarile retrogradate de S&P se numara si Slovacia, a doua cea mai saraca tara din zona euro, scrie Bloomberg.


Uniunea Europeana si Guvernul de la Paris au confirmat ca economia franceza a pierdut statutul triplu A. Astfel pietele financiare de pe continent au fost cuprinse de panica vineri.

Franta a pierdut, pentru prima data, calificativul "AAA", fiind retrogradata cu o treapta, la "AA+", de catre agentia de rating Standard and Poor's, a anuntat ministrul francez al Finantelor, François Baroin.

"Nu va exista un nou plan de austeritate, pentru ca aceasta nu este o problema care sa tina de rigoarea bugetara", a adaugat ministrul.

Austria, de asemenea, ar fi fost retrogradata, insa nu si Germania. Vestile proaste vin si din Grecia. La Atena, discutiile dintre guvern si creditori pe tema taierii cu 50% a datoriei sectorului privat au esuat.


Rezervele valutare ale Chinei au scazut cu 20,5 miliarde de dolari... Ultima mutare in randurile bancherilor: Seful finantarilor corporate din RBS Bank trece la ING Bank Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x