Antena Căutare

Validarea acordului cu FMI, amanata pentru 17 mai

Sedinta Consiliului Economic si Social (CES), programata sa aiba loc vineri, 14 mai, a fost amanata pentru luni, 17 mai, la solicitarea sindicatelor. In cadrul sedintei, partenerii sociali - Guvern, sindicate, patronate - urmeaza sa discute Memorandumul cu Fondul Monetar International.

Confederatiile sindicale au cerut amanarea sedintei de vineri pentru ca Guvernul nu le-a pus la dispozitie datele economico-financiare care au stat la baza elaborarii Scrisorii de intentie cu FMI.

"Am fost de acord cu propunerea confederatiilor sindicale de a amana sedinta CES pentru dezbaterea Memorandumului cu FMI pentru luni, la ora 13:00. Confederatiile sindicale reprezentative din Romania au solicitat presedintelui CES o reuniune extraordinara pe 17 mai pentru dezbaterea acestui memorandum", sustine intr-un comunicat presedintele CES, Florian Costache.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a cerut Guvernului sa nu valideze scrisoarea de intentie cu FMI pana cand nu se obtine aprobarea Consiliului Economic
si Social.

"Orice acord cu FMI se poate renegocia, dar este doar o chestiune de timp", a declarat atunci seful statului.

Salarii de "criza": Ministerul de Externe, salariu mediu brut de 8.059!... Singura strategie antievaziune a Guvernului: controale dese si taxe marite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x