Antena Căutare

Veniturile înregistrate la nivel global de cinematografe şi home entertainment au depăşit, în premieră, 100 de miliarde de dolari

Veniturile înregistrate la nivel global de cinematografe şi home entertainment au depăşit, în premieră, 100 de miliarde de dolari în 2019, potrivit unui raport al Motion Picture Association, citat de Variety.

Rezultatul pentru anul trecut a fost de 101,3 miliarde de dolari.

La nivel global, box office-ul a fost de 42,5 miliarde de dolari, un record pentru industrie. În afara SUA şi Canada, box office-ul a înregistrat un record, cu peste 30 de miliarde de dolari.

Creşterea totalului este datorată, în mare parte, creşterii popularităţii platformelor de streaming. La nivel global, ele au generat 58,8 miliarde de dolari, cu 14% mai mult decât în anul anterior.

„Industria filmului, televiziunii şi streaming-ului continuă să se transforme ameţitor, iar acest raport arată că publicul este marele câştigător”, a spus Charles Rivkin, preşedinte şi CEO al Motion Picture Association.

Lansarea raportului vine într-o perioadă în care industria filmului este ameninţată, la fel ca întreaga industrie de divertisment, de pandemia de Covid-19. În mai multe ţări din lume au fost închise cinematografe, unul dintre cele mai importante teritorii fiind China, şi au fost anulate concerte şi turnee.

Potrivit raportului MPA, aproximativ 268 de milioane de oameni au mers la cinema cel puţin o dată în 2019.

Sursa : news.ro

Boeing va accesa în totalitate un împrumut de 13,8 miliarde de dolari convenit luna trecută... Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suspendă activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol până p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x