Antena Căutare

Vestea momentului pentru românii cu CREDITE! BNR a făcut anunțul așteptat de mulți!

Vestea momentului pentru românii care au credite! Banca Națională a României a făcut recent un anunț de mare importanță pentru toți cei care au de plătit rate la bănci! Ce se întâmplă în perioada următoare?

Vestea momentului pentru românii care au credite! Banca Națională a României a făcut recent un anunț de mare importanță pentru toți cei care au de plătit rate la bănci! Ce se întâmplă în perioada următoare?

Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,38%, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR). Să fie oare acesta semnul că dobânzile nu vor mai crește în perioada următoare?

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Vineri, indicele a stagnat la 3,39%. Joi, acesta a crescut la 3,39%, cel mai mare nivel din 26 februarie 2014, când a fost 3,40%. Indicele a crescut accelerat începând din 13 aprilie, când a atins nivelul de 2,07%.

Totodată, indicele Robor la şase luni a scăzut la 3,46%. Vineri, acesta a crescut la 3,47%, cel mai mare nivel din 21 martie 2014, când a fost 3,47%.

Recent, Banca Naţională a avertizat că va creşte numărul creditelor neperformante în următoarea perioadă. Tot mai mulţi români nu îşi vor mai permite să îşi achite datoriile la bănci.

Românii cu rate în lei se confruntă cu o situație dificilă. Indicele Robor a trecut de pragul psihologic de 3%. Dacă anul trecut, era la 0,83%, ieri a atins 3,09%.

O persoană care anul trecut plătea o rată de 928 de lei, la un credit ipotecar, ajunge acum va da 300 de lei în plus.

Jumătate dintre românii care lucrează câştigă salariul minim pe economie... Ultima săptămână în care se mai poate depune Declaratia unică!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x