Antena Căutare

Vești bune pentru români. Taxa de raft ar putea dispărea, iar prețurile se vor micșora!

Taxa de raft ar putea să dispară din toate marile magazine. Propunerea aparţine deputaţilor, care vor să vadă produse mai ieftine în supermarketuri. În prezent, taxa ajunge şi la 40 la sută din preţul final al unui produs

Taxa de raft ar putea să dispară din toate marile magazine. Propunerea aparţine deputaţilor, care vor să vadă produse mai ieftine în supermarketuri. În prezent, taxa ajunge şi la 40 la sută din preţul final al unui produs. Socoteala din Parlament nu se potriveşte, însă, cu cea din magazine. Procesatorii atrag atenţia că patronii magazinelor vor creşte adaosul comercial.

Noua lege a hipermarketurilor intra carton cu articolul din lege prevede eliminarea tuturor taxelor şi serviciilor încasate de comercianţi de la furnizori. În prezent, marile magazine iau bani din servicii de marketing, reclamă în pliante, taxa de raft sau taxa de deschidere în magazin.intra scris pe ecran În unele cazuri, taxele ajung să reprezinte o treime din preţul final.

Dacă la poarta fermei, o salată verde costă un leu, după ce sunt aplicate taxele de raft, adaosul comercial şi TVA, preţul se dublează.

Producătorii şi procesatorii atrag însă atenţia că, odată cu dispariţia taxelor, produsele nu se vor ieftini. Marii comercianţi le vor include în adaosul comercial. Reprezentanţii hipermarketurilor spun că, prin dispariţia sistemului de taxe, furnizorii nu vor mai fi diferenţiaţi.

Legea votată în Comisia de Agricultură prevede şi o etichetare mai amănunţită pentru produsele din carne. Pe etichetă va fi trecut tot traseul cărnii precum şi procentul de marfă de import. Proiectul va merge în plenul Camerei Deputaţilor, pentru vot.

Intact Media Group lansează catalogul celor mai puternici o sută oameni de afaceri din ţară, “Români care dezvoltă Român... Îți ții banii la bancă pentru a câștiga dobândă?! S-ar putea să ieși în pierdere! Ce se întâmplă cu banii românilor la 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x