Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Vești excelente pentru șoferi! Au scăzut prețurile la carburanți: Unde găsești benzină sub CINCI LEI pe litru

După creşteri constante de preţuri, de la începutul anului, şoferii români au parte şi de o veste bună: carburanţii s-au ieftinit semnificativ în ultima săptămână. Preţul mediu al motorinei vândută în România a scăzut cu 8 bani pe litru în ultima săptămână, iar cel al benzinei cu 9 bani pe litru, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al pieţei carburanţilor din Uniunea Europeană, scrie economica.net.

După creşteri constante de preţuri, de la începutul anului, şoferii români au parte şi de o veste bună: carburanţii s-au ieftinit semnificativ în ultima săptămână. Preţul mediu al motorinei vândută în România a scăzut cu 8 bani pe litru în ultima săptămână, iar cel al benzinei cu 9 bani pe litru, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al pieţei carburanţilor din Uniunea Europeană, scrie economica.net.

Această ieftinire vine după o creştere susţinută a preţurilor la pompele din România. De la începutul anului şi până la finalul lunii ianuarie, preţurile din România au crescut cu 3,8%, în lei, iar în euro creşterea a fost de 4% pentru benzină şi 3,8% pentru motorină, mai mari decât media europeană.

Benzina standard se vinde cel mai ieftin în județ la stația Petrom din Mediaș de pe Șoseaua Sibiului – 5,17 lei/litrul, iar cea mai scumpă, în Sibiu, la OMV-ul de pe Șoseaua Alba Iulia. Motorina standard se găsește de la prețul de 5,27 de lei, tot în Mediaș, la 5,42 de lei la OMV-ul de le Șoseaua Alba Iulia, potrivit peco-online.ro, site citat de economica.net.

La nivel național, cea mai ieftină benzină se găsește la staţiile OMV Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor. În Constanța, astăzi se vindea litrul de benzină la prețul de 4,94 lei, iar litrul de motorină cu 4,97 lei. În Bucureşti, la cea mai ieftină staţie, de pe Şoseaua Alexandriei, OMV Petrom vinde motorina cu 5,22 lei litrul şi motorina cu 5,14 lei litrul.

Comparativ cu preţurile medii din Europa, România are preţuri mai mici: cu 1,13 euro la benzină şi 1,15 euro la motorină, preţurile sunt semnificativ sub media europeană: 1,37 euro la benzină şi 1,27 euro la motorină. Benzină mai ieftină decât în România este în Bulgaria şi în Polonia, iar motorină mai ieftină decât la noi în Bulgaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Polonia şi chiar Austria.

Recomandari