Antena Căutare

Vești excelente pentru șoferi! Au scăzut prețurile la carburanți: Unde găsești benzină sub CINCI LEI pe litru

După creşteri constante de preţuri, de la începutul anului, şoferii români au parte şi de o veste bună: carburanţii s-au ieftinit semnificativ în ultima săptămână. Preţul mediu al motorinei vândută în România a scăzut cu 8 bani pe litru în ultima săptămână, iar cel al benzinei cu 9 bani pe litru, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al pieţei carburanţilor din Uniunea Europeană, scrie economica.net.

După creşteri constante de preţuri, de la începutul anului, şoferii români au parte şi de o veste bună: carburanţii s-au ieftinit semnificativ în ultima săptămână. Preţul mediu al motorinei vândută în România a scăzut cu 8 bani pe litru în ultima săptămână, iar cel al benzinei cu 9 bani pe litru, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al pieţei carburanţilor din Uniunea Europeană, scrie economica.net.

Această ieftinire vine după o creştere susţinută a preţurilor la pompele din România. De la începutul anului şi până la finalul lunii ianuarie, preţurile din România au crescut cu 3,8%, în lei, iar în euro creşterea a fost de 4% pentru benzină şi 3,8% pentru motorină, mai mari decât media europeană.

Benzina standard se vinde cel mai ieftin în județ la stația Petrom din Mediaș de pe Șoseaua Sibiului – 5,17 lei/litrul, iar cea mai scumpă, în Sibiu, la OMV-ul de pe Șoseaua Alba Iulia. Motorina standard se găsește de la prețul de 5,27 de lei, tot în Mediaș, la 5,42 de lei la OMV-ul de le Șoseaua Alba Iulia, potrivit peco-online.ro, site citat de economica.net.

La nivel național, cea mai ieftină benzină se găsește la staţiile OMV Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor. În Constanța, astăzi se vindea litrul de benzină la prețul de 4,94 lei, iar litrul de motorină cu 4,97 lei. În Bucureşti, la cea mai ieftină staţie, de pe Şoseaua Alexandriei, OMV Petrom vinde motorina cu 5,22 lei litrul şi motorina cu 5,14 lei litrul.

Articolul continuă după reclamă

Comparativ cu preţurile medii din Europa, România are preţuri mai mici: cu 1,13 euro la benzină şi 1,15 euro la motorină, preţurile sunt semnificativ sub media europeană: 1,37 euro la benzină şi 1,27 euro la motorină. Benzină mai ieftină decât în România este în Bulgaria şi în Polonia, iar motorină mai ieftină decât la noi în Bulgaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Polonia şi chiar Austria.

Domenii DE TOP! 60.000 de locuri de muncă neocupate în România! Statul oferă salarii peste medie românilor care caută un... CURS VALUTAR 19 februarie. Începem săptămâna cu vești proaste! Leul se depreciază față de principalele valute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x