Antena Căutare

Vezi descoperirea care ar putea scoate Marea Britanie din criza!

Geologii britanici au descoperit o imensa sursa de gaze chiar in vecinatatea orasului Preston, din vestul Angliei.

Pe fundul marii ce desparte Irlanda de Anglia se afla o comoara ce ar putea scoate din recesiune nu doar insulele Regatului Unit, ci intregul continent. Este vorba de rezervele de gaz descoperite recent.

In 300 de milioane de ani, noroiul de pe fundul marii s-a depus treptat, dar neuniform, constituind anumite sisturi carbonifere. In fisurile lasate de aceste depuneri se afla, conform presei britanice, metan de o asemenea calitate incat nu mai are nevoie de nici un tratament pentru a putea fi folosit. Cantitatea de gaz este una imensa, conform aceleiasi surse.

Inginerii au si venit cu solutia de exploatare a zacamintelor, asa ca, daca totul decurge conform planului, Marea Britanie nu doar ca isi va acoperi deficitul energetic, dar va si exporta energie.

Accesibilitatea acesteia (a energiei) va atrage investitii, ceea ce va crea locuri de munca deci venituri la buget din taxe si impozite (atat pe profit, dar si pe salarii), iar recesiunea care bantuie inca din 2008 ar deveni o simpla amintire. Cel putin acesta este scenariul presei economice din Albion.

Foto: dailymail.co.uk

Sebastian Vladescu: "Romania nu va fi pregatita sa treaca la moneda euro in 2015"... Wall Street inchide in scadere, dupa anuntul referendumului din Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x