Antena Căutare

Vezi topul castigurilor aduse de fondurile de pensii private!

Cele noua fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au adus un castig mediu de 43,6% in doi ani si jumatate de la lansare, res­pec­tiv un randament anualizat de 15,5%, potrivit calculelor realizate de „Finan­ciarul”.


Pe locul al doilea in clasamentul fondurilor de pensii de pe Pilonul II este cel administrat de Alico, cu un randa­ment total de 43% (anualizat de 15,4%), in timp ce podiumul este inchis de catre Generali, cu un castig de 42,2% (anualizat de 15,1%). La polul opus, cele mai slabe randamente au fost inregis­trate de fon­durile de pensii adminis­trate de Ae­gon - 33,8% (anualizat de 12,3%), Aviva - 32,6% (anualizat de 11,9%) si BRD - 28,8% (anua­lizat de 10,6%).

Instabilitatea economica globala si volatilitatea pietelor financiare au fost insotite in ultimii trei ani de nume­roase oportunitati de investitii, pe care fondu­rile romanesti de pensii private le-au valorificat, iar asta se vede in perfor­mantele investitionale de pana acum. La fel de important, profilul de risc al fondurilor a ramas mai degraba moderat sau chiar foarte redus", a precizat Mihai Bobocea, secretarul general al Asociatiei pentru Pensiile Admi­nistrate Privat din Romania (APAPR).

Tot articolul, in Financiarul

Guvernul estimeaza un curs de 4,21 lei/euro pentru 2011... Mugur Isarescu: Nu stiu cati dintre angajatii bancilor stiu sa citeasca un bilant bancar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x