Antena Căutare

Victor Ponta: Spatiul fiscal asigura rambursarea CASS numai pe 3 luni

Premierul Victor Ponta a anuntat ca spatiul fiscal actual asigura rambursarea lunara a unei cote din CASS la pensiile peste 740 lei numai pentru o perioada de trei luni, Ministerul Finantelor si celelalte institutii implicate avand sarcina ca, pana la urmatoarea misiune a FMI, sa asigure restul banilor.

"Pentru rambursarea lunara a pensiilor, in acest moment, pe spatiul actual, sunt asigurate cele 3 luni, iar pana la urmatoarea misiune a FMI, Ministerul Finantelor si toate ministerele de linie au obligatia de asigura restul sumei necesare pentru 2012. Este obligatia politica a actualului guvern, adoptata si insusita in prima sedinta", a declarat Victor Ponta, la Bruxelles, adaugand ca Guvernul nu va "umbla" la taxe si impozite.

In bugetul pentru anul viitor, propus de USL, vor fi avansate insa schimbari fundamentale atat referitoare la TVA-ul diferentiat, cat si la contributiile de asigurari sociale, a explicat Ponta.

In baza unei ordonante de urgenta adoptate in 2010, persoanelor cu pensii de peste 740 lei li s-a retinut, de la 1 ianuarie 2011, o cota de 5,5% drept contributii de sanatate. Guvernul Ponta a negociat cu FMI rambursarea acestor bani in 16 transe egale.

Foto: Intactimages / EPA

Profit de 2,7 milioane de lei, pentru Bursa de Valori Bucuresti in T1... VIDEO! Metrorex demareaza procedurile pentru M6 Bucuresti-Otopeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x