Antena Căutare

Videanu: Majorarea taxelor nu va ajuta la relansarea economiei

Majorarea taxelor ar fi o eroare si o masura prociclica care nu ar ajuta la relansarea economiei, a afirmat ministrul Economiei, Adriean Videanu, inainte de intalnirea cu expertii Fondului Monetar International (FMI) din echipa de evaluare a acordului stand-by.

"Din punctul meu de vedere ar fi o eroare majorarea taxelor, ar fi o masura prociclica, care nu ar ajuta la relansarea economica. Din contra, ar stopa relansarea economica, iar in ceea ce priveste cota unica stiti dintotdeauna punctul meu de vedere, ca initiator", a spus Videanu inainte discutiilor cu reprezentantii FMI.

Ministrul Economiei a venit luni la Ministerul Finantelor pentru a discuta cu echipa de experti ai Fondului, condusa de Jeffrey Franks, despre evolutia companiilor monitorizate de catre institutia financiara internationala.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului incheiat cu Romania s-a aflat si vineri la sediul Ministerului Finantelor pentru a discuta despre evolutia pierderilor companiilor detinute de stat.

Videanu a precizat ca Ministerul Economiei are in portofoliu trei companii monitorizate de catre FMI, respectiv Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica si Elcen Bucuresti, care s-au incadrat in criteriile de performanta negociate pentru primul trimestru al acestui an.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca Guvernul are intentia de a desfiinta cota unica de impozitare introducand un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% si de a dubla valoarea taxelor si impozitelor locale.

Berceanu acuza FMI ca a condamnat Romania sa nu iasa din recesiune in 2010... Credite mai ieftine! BNR a redus dobanda de referinta la un minim istoric: 6,25%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x