Antena Căutare

VIDEO! Bancile nu mai au bani pentru programul Prima Casa

Cele mai mari banci din tara si-au anuntat deja clientii ca nu mai au bani pentru creditele subventionate de stat in programul Prima Casa. Asa ca, cine vrea sa-si ia locuinta prin programul guvernamental, trebuie sa se grabesca. Bancherii care inca mai deruleaza programul spun ca mai au bani pentru cel mult doua luni.

Aproximativ 20.000 de romani si-au luat case in valoare de 400 de milioane de euro, din iunie 2011, pana in prezent.

Chiar daca mai sunt inca garantii in valoare de 300 de milioane de euro, una dintre cele mai mari banci din program a anunta ca nu mai are fonduri.

Zilnic, bancile primesc cereri de credite in valoare de 2 milioane de euro, astfel incat fondurile mai ajung pentru cel mult 2 luni.

Avand in vedere ca intocmirea si analizarea dosarului dureaza cel putin 30 de zile, sansele de a primi un credit prin program scad in fiecare zi.

Romanii care vor un imprumut trebuie sa se incadreze in plafonul de 57.000 de euro pentru un apartament vechi si 66.500 de euro pentru unul nou si trebuie sa achite un avans de 5%. Dobanda la imprumuturile prin programul Prima Casa este mai mica decat la creditele imobiliare obisnuite.

Impozitul pe proprietate, modificat din 2013 in functie de destinatie... Comuna Petrachioaia din Ilfov, polul saraciei din Uniunea Europeana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x