Antena Căutare

VIDEO! Grecii, suparati pe sefa FMI: Lagarde critica evaziunea fiscala

Directoarea Fondului Monetar International, Christine Lagarde, i-a infuriat si mai tare pe grecii, si asa disperati de situatia economica a tarii lor.

Intr-un interviu acordat unui ziar britanic, Lagarde a criticat sever evaziunea fiscala din Grecia, fenomen, de altfel, bine cunoscut.

Dar vorbele sale au fost primite ca o insulta mai ales de grecii mai nevoiasi, care nici nu au impozite prea mari de platit.Christine Lagarde a declarat, pentru "Guardian", ca este ingrijorata mai mult de soarta tarilor sarace ale Africii decat de cea a Greciei care o duce, chiar si acum, mai bine.

Directoarea FMI a adaugat ca situatia dificila a Greciei a fost provocata si de numerosii sai cetateni care evita, constant, sa-si plateasca impozitele. Declaratia i-a scandalizat, insa, pe grecii de rand, salariati sau pensionari, care, in general, isi achita regulat taxele.

Alti greci, mai ingaduitori, recunosc ca evaziunea fiscala e o problema, dar spun ca altii, si nu ei, sunt de vina. FMI, condus acum de Christine Lagarde, face parte din asa-numita "troica" a institutiilor care au cerut Greciei masuri de austeritate, in schimbul ajutorului financiar.

La 17 iunie, grecii vor vota din nou, pentru a doua oara in o luna si jumatate, iar potrivit sondajelor alegerile ar putea fi castigate de stanga radicala, care se opune austeritatii.

Criza doboara o banca in Spania: Bankia cere un ajutor de 19 miliarde de euro... Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat mai putin decat alte monede...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x