Antena Căutare

VIDEO! Podurile din Cismigiu vor fi restaurate contra unei sume de 1 milion de euro

Dupa mai bine de 80 de ani de la constructie, podurile din Cismigiu vor fi restaurate. Bucurestenii vor plati scump lucrarile: 1 milion de euro, cat constructia unui kilometru de drum national.

Trei sute optzeci de mii ar costa reabilitarea fiecarui pod, potrivit unui proiect aflat pe masa consiliului general al Capitalei. Nu e mult, spun autoritatile.

Podurile vor fi decopertate, pilonii consolidati, iar arcadele refacute. Lucrarile ar trebui sa dureze opt luni, timp in care podurile vor fi inchise. La final, constructiile vor arata la fel ca acum optzeci de ani, insa vor fi mult mai rezistente.

Pe Podul Mare si Podul de Nuc din parcul Cismigiu trec, in fiecare zi, mii de oameni. De la inceputul secolului trecut, cand au fost proiectate de un renumit arhitect peisagist. Nu au fost, insa, consolidate niciodata pana acum, iar anii si-au pus amprenta pe structura lor de rezistenta. Si cel de-al doilea pod din parcul bucurestean arata azi ca dupa bombardament. In unele zone, tencuiala a cazut si apa se scurge prin toate crapaturile.


Petrom a inregistrat un profit record in 2011: 887 milioane de euro... Ministerul Justitiei continua evaluarea contractelor "cu baietii destepti"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x