Antena Căutare

VIDEO! Pretul legumelor a scazut cu 40 %

Daca vreti sa va faceti conserve, acum e momentul. Producatorii au expus pe tarabe cele mai bune legume, iar pretul lor a scazut pana la 40 la suta. Si painea s-ar putea ieftini, datorita productiei mari de grau inregistrate anul acesta.

Kilogramul de castraveti costa 1 leu, cel de ardei gras 1,5, rosiile costa 2 lei, iar vinetele si varza, tot 2 lei. Acestea sunt preturile pe care le gasiti dimineata sau seara pentru ca daca faceti piata intre orele 13 si 17, beneficiati de reduceri de 30 sau 40 la suta pentru toate produsele. Producatorii spun ca legumele au aceste preturi pentru ca in 2011 s-au obtinut cele mai mari productii din ultimii 7 ani.

Legumele sunt ieftine pentru ca este productia mare. La nivelul Uniunii Europene, Romania are 22 % din productia de pepeni verzi si galbeni, aproape 18 % din productia de varza si 12 % din productia de vinete. Totusi, romanilor le e frica sa nu gaseasca legume mai scumpe la toamna si fac provizii din timp.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii sustin ca preturile nu vor creste, pentru ca nu s-au inregistrat ploi acide sau temperaturi ridicate care sa afecteze culturile.

Si grau va fi mai mult. Productia ar putea ajunge la 6,7 milioane de tone anul acesta, cu 15% mai mult decat anul trecut. Asta, cel putin in teorie, inseamna si pret mai mic la paine.



Topul celor mai mari salarii din Romania. Vezi cine castiga mai mult decat fostul sef al FMI!... Emil Boc: "Sunt bani de pensii in 2011. Crestere economica de 1.5%"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x