Antena Căutare

Viitorul pieței materialelor de construcții este online

Eficientizarea pieței materialelor de construcții stă în soluții online, cu clienți care au posibilitatea de a realiza comenzi online și de a stabili termenul de livrare. Comerțul online crește constant în toate sectoarele, iar extinderea platformelor online cu soluții diverse este obligatorie pentru furnizorii de materiale de construcții.

Eficientizarea pieței materialelor de construcții stă în soluții online, cu clienți care au posibilitatea de a realiza comenzi online și de a stabili termenul de livrare. Comerțul online crește constant în toate sectoarele, iar extinderea platformelor online cu soluții diverse este obligatorie pentru furnizorii de materiale de construcții.

Emenatwork.ro este platforma de comerț online a grupului Menatwork, dezvoltată cu investiții totale de aproximativ 500.000 de euro, dintre care 200.000 euro din fonduri europene. După 8 ani de la lansarea site-ului, anul trecut acesta a reușit să adune vânzări de circa un milion de euro. „Pentru acest an, preconizăm vânzări mai mari cu 50% pentru platforma online”, spune Oliviu Vasilescu, Director Operațiuni și Tranzacții eMenatwork.

„Platforma a devenit matură, iar zona de suport, cea care ne interesează cel mai mult, este bine dezvoltată. Noi, ca grup, suntem văzuți ca integratori de soluții, oferim consultanță și sprijinim proiectele, inclusiv prin prezența pe șantier alături de clienți, acolo unde este nevoie”, arată Oliviu Vasilescu, care precizează că se pot face și stagii de instruire pentru angajații clienților, dacă acest lucru este necesar. În prezent, pe site se regăsesc circa 10.000 de produse și servicii.

Grupul Menatwork, format din 11 companii, lucrează în principal cu constructori și dezvoltatori de proiecte rezidențiale și birouri, acești clienți reprezentând circa 70% din portofoliul total. Grupul include cinci unități de producție în București și în țară, fiind unul dintre principalii producători de profile de gips-carton și singurul de pardoseli supra-înălțate și tavane metalice. De asemenea, în producția de corpuri de iluminat compania are o experiență vastă, în special pe zona de birouri sau proiecte speciale.

„2018 este un an de consolidare pentru platforma emenatwork.ro; după ce am investit în soluția tehnică și în oameni dorim să ne orientăm către nevoile clienților. Platforma se va dezvolta în două direcții principale: una pentru persoane fizice, beneficiarii finali ai produselor noastre, pentru care oferim cele mai bune soluții, iar a doua pentru zona B2B (business-to-business), unde intenționăm să automatizăm anumite procese, de la comenzi direct în sistem până la programarea livrărilor”, explică Oliviu Vasilescu.

Despre Grupul Menatwork

Înființat în 1994 de Luigi Caverni, grupul s-a dezvoltat în piața materialelor de construcții, deschizând în timp și unități de producție în țara noastră. Cu un total de 350 de angajați, grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 50 milioane euro și estimează o creștere ușoară și în 2018. Produsele grupului sunt poziționate calitativ ca peste medie și premium, fiind însoțite de consultanță de specialitate și serviciul de livrare. Grupul are showroom-uri în București, Constanța, Craiova și Cluj.

CURS VALUTAR, 15 martie. Dolarul, aproape de un nou maxim istoric. Vezi la cât a ajuns Euro... Legislația fiscală pentru comerțul ambulant: este necesară utilizarea caselor de marcat?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x