Antena Căutare

Vine iarna: Pretul gigacaloriei ar putea creste, dar bucurestenii vor plati ca anul trecut

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca bucurestenii vor plati acelasi pret ca si anul trecut pentru gigacalorie, respectiv 170 de lei, desi se estimeaza o crestere de aproximativ 5% a pretului acesteia, din cauza scumpirii gazului.

Sorin Oprescu a precizat ca municipalitatea va plati diferenta intre valoarea pretului real, care in prezent este de 330 de lei, si 170 de lei cat plateste populatia pentru gigacalorie.

In 2011, Guvernul a eliminat subventia acoperita de la bugetul de stat pentru energia termica, iar primariile au decis daca si in ce conditii acorda subventiile din bugetele locale. La sfarsitul lunii iulie 2011, Consiliul General al Muncipiului Bucuresti a aprobat cresterea pretului platit de populatie pentru gigacalorie de la 124 de lei la 169,88 de lei, inclusiv TVA.

Guvernul a decis, miercuri, anularea penalitatilor istorice acumulate de RADET fata de ELCEN, urmand ca cele doua unitati sa fie unificate, astfel incat activitatile de productie si distributie sa fie integrate. ELCEN vinde energia termica catre RADET la un pret reglementat de ANRE, dupa care regia o livreaza consumatorului final. Datoriile curente ale RADET catre ELCEN sunt de circa un miliard de lei, la care se adauga penalitati de 1,1 miliarde de lei, datorie acumulata pe parcursul a 15 ani. Din cauza neincasarii sumelor de la RADET, ELCEN nu si-a achitat datoriile catre toti furnizorii de materie prima. ELCEN este controlata de compania de stat Termoelectrica, iar RADET functioneaza in subordinea Primariei Capitalei.

Petrom a scumpit IAR benzina. Vezi cat costa acum!... Trei angajati ai unei sucursale CEC din Cluj s-au "servit" cu aproape 700.000 lei din conturile clientilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x